13 Ağustos 2012 Pazartesi

Neydim, ne oldum ?

            O kadar uzun zamandır blogla ilgilenemiyordum ki bundan rahatsızlık duydum ve artık silkinip üzerimdeki ölü toprağını atmam gerektiğinin farkına vardım.Geçtiğimiz süre zarfında beni mutlu eden şeylerin yanında beni üzen şeyler de oldu tabiki. Ama hayatın gerçekleri de bunlar değil miydi zaten ? Yaklaşık bir yıl önce başladığım "zayıflama" serüvenime hala devam ediyorum.O kadar kilo almışım ki - her ne kadar alırken farketmeyip insanlıktan çıkmış olsam da bunu kendime hiç itiraf edemedim- vermekle bitiremiyorum. Galiba biraz da yavaş vermeye çalışıyorum ki geri almayayım. Bedenimden eksilen her kilo ruhumu doyurmaya başladı aslında. Kısıtlı da olsa istediğim kıyafetlerin içine girebiliyorum. Evdeki bütün kıyafetlerim artık üzerimden dökülüyor ve bir kaç beden büyük geliyor.Keyfime diyecek yok-tu. Ta ki aynı kiloda sabitlenip kalana kadar. Her ne kadar uğraşsam da 100 gr bile veremedim. Plato dedikleri bir dönemin içindeyim ve günde 3 saat yaptığım spora ara verdim. Olimpiyatlardaki atletleri gördükçe içimi bir sevinç kapladı dedim ki sende yapabilirsin !!! Spora devam edebilirsin. Tabi benim onlar gibi ne sütun bacaklarım ne baklava dilimli karnım ne de kondüsyonum var. Kendi çapımda kalan kilolarını vermeye çalışan bir insanım...
          Geçen yıl tarihler Ağustos ayını gösterirken tartıdaki ibre de 102 kiloyu vuruyordu. Allahım! Nasıl yapmıştım ? Ne yemiştim de çocuk doğurmadan her hangi bir hastalığa sahip olmadan bu kiloya ulaşmıştım?  Bunun cevabını çok düşünmedim . Çünkü haddinden fazla yediğim -yiyip de doymadığım- ve düzensiz yaşantımın bir göstergesiydi bunlar. Kendime çeki düzen verdikten sonra yavaş yavaş kilolarımdan da kurtulmaya başladım. Ne zaman dışarı çıksak ya hiçbir şey yemedim ya da salata ile geçiştirdim. Biliyorum ki evimin haricinde yediğim her şeyi abartıyorum böylelikle de kiloların vücuduma yerleşmesine izin veriyorum. Tatlıya deliren biri olarak tatlıyı kestim. Nadir zamanlarda bir porsiyon dondurma ile ödüllendirdim kendimi. Ve yavaş yavaş yeni düzenime alışmaya başladım. Düzene alışınca da sporla birlikte kilolar da bedenimi terk etmeye başladılar.En sevindirici kısmı da bu oldu benim için . Şu an 77 kiloyum verilmesi gereken en az 12 kilom daha var. Kendi içimden bir insan daha çıkarma yolundayım!!!  Ama bu süreç benim gibi metabolizması yavaş biri için çok zor. Yavaş yavaş yorulduğumu hissediyorum. Kendime 4 aylık bir program daha yaptım. Umarım o zaman istediğim kiloya inebilirim.
         Bu zorlu süreçte bana tavsiyede bulunabilecek blogger arkadaşlar var mı ? Tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli...

Daha sık görüşmek dileğiyle...

5 yorum:

  1. sen yaşıyormuydun ya?
    Zayıflama serüveninde gayet başarılı görünüyor.
    1 sene içinde 25 kilo.. Takdire şayan bir durum.

    YanıtlaSil
  2. kilo verme savaşında bol güç diliyorum. osman müftüoğlu, yeme miktarın önemli değil, önemli olan daha fazlasını harcayabiliyormusun diyordu. hareketli olmak, spor yapmak şart.ama ben dahil çoğumuz hareketsiziz...ama iradene çok güzel, devam diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Kilo önemli ama sağlığınızı bozmadan verin bence :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba:) Umarım en kısa sürede hedeflediğiniz ve sizi mutlu kılacak kiloya ulaşırsınız. Tavsiyeme gelince muhtemelen biliyorsunuzdur: Antik Çağ'dan beri en sihirli bitki dereotu:) Bildiğiniz gibi kalsiyum diyetin vazgeçilmezidir. Çünkü şekerle mücadele eder. Ve sütten bile daha fazla kalsiyum bu dünyada dereotunda var. Dereotu kullanımınızı arttırın derim ben. Bir de insanlık hali tatlı, meyve gibi şeyler az da olsa yerseniz muhakkak süt tüketin. En azından aldığınız şekeri büyük ölçüde kontrol eder. Ciddi rejimler yapmamış olsam da anlattıklarım doktor tavsiyesidir. Zaten doğal ürünler, denemeye değer. Şimdilik benden bu kadar. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. ek arkadaşım askere gittiğinde dışarıda neredeyse hiç yemek yemedim. Tabii tatlı falan da... Yalnızca evde yediklerimle sınırladım kendimi. Arada bir de yürüyüşe çıktım 1'er saatlik. Ve tam 6 kilo verdim! :) Galiba biraz boğazı tutmak gerekiyor:)

    YanıtlaSil

Benim de söyleyeceklerim var !!! diyorsanız, buyrun çekinmeden söyleyin :)))