12 Ocak 2012 Perşembe

Şişmanlık mı o da ne ?

      
      Bir kaç gündür balböcükleri 'nin postlarını okuyorum.Çok gayretli kendisi.Ne de mi ? Kilo vermek konusunda...Sonra aklıma geldi bende geçirdiğim süreci yazmak istedim.Ben stresten,sıkıntıdan daha da doğrusu boğazımı tutamayıp yemekten tam 22 kilo aldım 2 senede :) Hareketlilik derseniz o da yok bütün gün masa başında oturuyorum, ders çalışıyorum.Bunun yanında sabah kahvaltısından tutun ara öğünleri, ana öğünleri de hiç atlamadan çatlayıncaya kadar yiyerek tamamlıyorum.Aynada değişen bir yüz ve vücut var görebiliyorum ama veririm diye hiç umursamıyorum.Ama şöyle de bir durum var ki ben kiloyu peşin alıp, taksit taksit bile veremeyen bir bünyeye sahibim.Nasıl az yiyip boğazımı tutacağım konusunda en ufak bir fikrim bile yoktu.

          Geçtiğimiz ağustos ayında hiç bir kıyafete giremeyince karar verdim bu işin böyle yürümeyeceğine.Önce akupunktura gideyim dedim ben boğazımı tutamıyorum belki o tutmama yardımcı olur .Kimseye olmayan bir şey oldu ne zaman o iğneleri kulağıma taksalar uykusuz geceler,sızlayan kulaklar...Doktor şaşkın ben şaşkın. Evet az yemem de etkisi oldu ama sadece bir ay dayanabildim. Diyet listelerim sürekli değişti ama doktorun verdiği liste ile yaşamak mümkün bile değildi. Dedim ki kesin açlıktan öleceğim.Sonra alıştım günde sadece bir dilim ekmek yiyorum ,o da kahvaltıda.Yemek tabaklarımızı bile değiştirdik daha küçük porsiyonu azaltacak minik tabaklar aldık. Babam biraz bozuldu bu işe siz beni açlıktan öldüreceksiniz diye :))) Ama gerçekten işe yarıyor insanın karnı değil de önce gözü doymuyor.Karnımız doysa bile tabaktakini bitirmek için zorluyoruz kendimizi. Bunlardan sonra günde 6 öğün (3 ana 3 ara) yemeği öğrendim. Sık sık ama az az. 

             Yaklaşık 6 aydır yediklerime dikkat ediyorum ve 15 kilo verdim. Birden vermediğim için seviniyorum çünkü ne zaman hızlı kilo versem hemen geri alıyorum hem de fazlasıyla. Yavaş yavaş kıyafetlerime girmeye başladım bir kısmı hala duruyor ama kararlıyım. Bir de şöyle bir durum var benim çok sevip de yemediğim içmediğim şeyler var bu süreçte: kızartma ,kola, fast-food tarzı şeyler. 6 aydır hiç kola içmedim mesela. Bu benim için gerçekten büyük bir başarı . Ben kola içmeyi sevmem ama nasıl oluyorsa içmeye başladıktan sonra hep kola içmek istiyormuşum gibi geliyor. Bağımlılık yaratıyor. Bu arada doktorum haftada 3 kez yürümemi önermişti o da 30dk. Spor diyetin son safhasıdır önce düzenli beslenmeyi öğrenmek gerek demişti.Havalar kötü olduğu için yürüyüşlerim aksıyor.Eve koşu bandı almayı hiç düşünmedim çünkü hiç kullanmayacağımdan eminim. Açık havada yürümek benim için çok keyifli. Belki bir dahaki postta diyet listelerimden paylaşırım :) 
          Hem sevgiyle hem de sağlıkla kalın :))) 

13 yorum:

  1. harika,böyle başarı öykülerine bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten 15 kilo büyük başarı. Diyet listesini merak ettim ablam şu an diyette, gerçi o hep diyette ama :)

    Kilo vermek çok kolay derdim eskiden ama öyle degilmiş, özellikle yerleşmiş haldeyse çok zorluyor insanı.

    YanıtlaSil
  3. @ İÇİMDEN GELDİGİ GİBİ :Teşekkür ederim inanki zorlu bir süreç...

    @ Aslı :Yerleşmiş kiloları vermek gerçekten zor. Çok şişmandım,şimdi ise şişmanım :) Daha on kilo vermem gerekiyor.O nasıl olacak bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. cok sevindim senin adina!
    insallah istediklerin hep olur, inan yeter ki
    Bol bol su ic, meyve ye...
    Ah bu kilolar yok mu...

    YanıtlaSil
  5. bu kilolar neden hep başımızın belası yahu=)) illet ediyorum yeminle=)

    YanıtlaSil
  6. ay süpersin bence 6 ayda 15 kilo cok iyi!! Bende vermek istiyorum mutlaka, aksamlari sirf protein yiyip/icip yatiyorum kac gündür, bu eskidende hep ise yaramisti, umarim yine öyle olur, önümüzdeki yaz´a citir olarak girelim insallah ; )

    YanıtlaSil
  7. @ Küçük Şeyler : Teşekkür ederim canım güzel dileklerin için :)

    @mavimetropol : Evet almak çok kolay ama vermek insanı deli ediyor :)

    @viva : çok güzel dileklerde bulunmuşsun teşekkür ederim :) Ama ben hiç çıtır olamadım hep iriydim şu yaşıma kadar :) Sonra bir ara devasa bi hal aldım şimdi ortalardayım ama 10 kilo daha var . Nasıl vereceğim konusunda da hiçbir fikrim yok :)))

    YanıtlaSil
  8. tebrik ediyorum..
    çok güzel..
    Şişmanlık kader değil....
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. 15 kilo iyi bir rakam gercekten..hemde 6ayda..tebrik ederm cnm:)

    YanıtlaSil
  10. merhaba cnm bloguma hoşgeldin uzun zamandır ilgilenemedim annem ciddi bir rahatsızlık geçirdi. yeniden aranızdayım bende diyetle 3 ayda 6 kilo verdim insanlardan aldığın tepkiler çok sevindirici oluyor sık sık ama az az kelimesi diyetin olmazsa olmazı!!!

    YanıtlaSil
  11. Merhaba blogunu yeni kesfettim:) bende beklerim bloguma takipteyim:))
    khaleesistyle.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Berli yeni yazılarına yorum bırakamıyorum sorun bendemi anlamadım?

    YanıtlaSil
  13. Sanırım sorun benden kaynaklanmış.Giderdiğimi düşünüyorum şu an :) Uyarı için teşekkürler :) Sevgilerimle Aslı'cım :))

    YanıtlaSil

Benim de söyleyeceklerim var !!! diyorsanız, buyrun çekinmeden söyleyin :)))